dinsdag 2 april 2013

Hoe en wat bij onze fotocursus (FAQ)

Er worden nog steeds veel dezelfde vragen gesteld n.a.v. onze fotocursus voor beginners en gevorderden. Bij deze een greep, ook wel 'Frequently Asked Questions' genoemd, populair gezegd: FAQ


Praktische informatie:

Een fotocursus bij Artstudio23 in Breda heeft minimaal 6 deelnemers, maximaal 10 deelnemers per keer.

De lestijden zijn 19.30-22.00 uur.


Let op: in de winterperiode is er jaarlijks ook een zaterdagmiddagcursus mogelijk in de maanden november/december/januari. (bij voldoende deelnemers)


De cursus vindt plaats in onze fotostudio, op het adres Speelhuislaan 173 in Breda. Dit is de voormalige Backer & Rueb machinefabriek, met eigen parkeerplaatsen voor de deur en op loopafstand van het station. (uitgang Noordzijde)


De fotocursus voor beginners bestaat uit 8 lessen (299 euro) en de vervolgcursus uit 6 lessen (275 euro, met 50 euro korting voor oudcursisten = 225,-).



Aanmelden:

Stuur een e-mail naar info@artstudio23.com o.v.v. naam-adres-telefoonnummer en de gekozen cursus.

Na het doen van de aanbetaling, is uw plaats gereserveerd. Als uw aanbetaling op onze rekening staat, is dit meteen uw en onze bevestiging van deelname.


Eindfactuur komt ca. 10 dagen voor aanvang cursus. Natuurlijk kan deze op uw (bedrijfs)naam staan.


Is het minimum aantal deelnemers nog niet gehaald, dan kunt u óf aanschuiven bij een andere avond, óf uw geld volledig terug krijgen. Meer algemene (betalings)voorwaarden vindt u via het PDF met alle cursusdata en info.


Om uw plek te reserveren dient u de aanbetaling van 50 euro overmaken op 607286849 t.n.v. Artstudio23 o.v.v. uw naam en gekozen cursus.

Let op, we werken voor de early birds met een aantrekkelijke vroegboekkorting van 45 euro p.p. en kost de beginnerscursus geen 299 maar slechts 254 euro.


Inhoudelijk:
De lesstof staat per dag beschreven in dit PDF.


(Leren) fotograferen = doen, doen, doen. Naast een stuk degelijke technische kennis, laat docent Hans van Nunen u meteen werken met uw camera incl. thuisopdracht. Praktijk-uren draaien = kunnen fotograferen.

Ook de nabewerking (Photoshop) komt aan bod. Hiervoor heeft u het beste een laptop met Photoshop nodig, al zijn er leen-laptops voor tijdens de les, mocht u alleen een desktop computer hebben.

De behandelde lesstof komt in de vele fotografie boeken en op vele websites uitgebreid aan bod. Ook tutorials over Photoshop-handelingen kunt u zelf opzoeken online. Zo leest u altijd de meest recente informatie.


Stapje verder:
Na de fotocursus voor beginners (8 lessen) is er in het voor- en najaar een vervolgcursus van 6 lessen. Bij deze vervolgcursus krijgt u na het goed afronden van de 3 eindopdrachten een certificaat.


Nog meer leren? Dan kunt u op zaterdag 'Verdieping in de Fotografie' volgen. Deze tweede vervolgcursus is alléén voor mensen met een afgeronde vervolgcursus met certificaat. Ongeveer 1x per 3 weken is er een bijeenkomst waarin we in blokken van 3 bijeenkomsten en werken aan uw verdieping in de fotografie.


De specifieke inhoud van de eerste reeks (12 bijeenkomsten voor 299 euro) wordt z.s.m. bekend gemaakt, maar zal o.a. landschapsfotografie op locatie bevatten, naast portretfotografie en Photoshop. Veelal aan de hand van klassiekers in de fotografie gaan we een thema uitwerken.


Zaterdag 15.30-18.00 uur op 18 mei, 8, 29 juni, 17 augustus, 7 september, 5, 26 oktober, 16 november, 7 december 2013, 18 januari, 8 februari en 1 maart 2014. U kunt per blok instappen, na 1 maart 2014 komt er weer een nieuwe reeks met nieuwe onderwerpen.




Liever geen cursus maar een workshop?

Geen zin in gezeul met een spiegelreflexcamera, of technische informatie moeten beheersen om een mooie(re) foto te kunnen maken?? Dan is de Miksang Academie wellicht wat voor u, een fotoclub-achtige reeks workshops. Geschikt voor alle niveaus (ook gevorderden) en u kunt al deelnemen met uw smartphone.

Deze vindt ook plaats op zaterdagmiddag (zie data hierboven) maar dan van 13.30-15.00 uur. Kosten voor 10 bijeenkomsten 150,- zie ook  Facebook.com/miksangacademy over o.a. fotogeschiedenis en filosofie, maatschappij en vooral: (leren) ZIEN



Unieke foto’s proberen te maken is iets wat men met geluk kan bereiken (de bekende toevalstreffer, niet minder mooi of goed dan de ‘expres’ bedoelde foto). Het hebben van (voldoende) ervaring speelt ook een grote rol.


Echter, het allerbelangrijkste is het kunnen ZIEN. De meeste mensen kijken wel, maar ZIEN niets.


Miksang - Goed Oog - Contemplatieve Fotografie

Camera
Het antwoord op de vraag 'Met welke (spiegelreflex) camera kan ik de fotocursus volgen?' vindt u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten